новини

Секционни врати с торсионни пружини, гарантирани за 100 000 цикъла

Секционните гаражни врати се задвижват ръчно или с мотор, а повдигането им под тавана се извършва с помощта на система от пружини (торсионни или тракционни). Пружините имат за цел да държат тежестта на панелите на вратата в условия на сигурност и затова калибрирането им в завода е изключително важно за функционирането на цялата врата.

 

 

Качеството на стоманата

Качеството на стоманата, от която са произведени пружините е важно, защото от него зависи продължителността на живота им и задържането на вратата в равновесно положение (функционирането й) за дълъг период от време.

„Проблемът” е че клиентите не могат да проверят това на око – не става дума за естетика и размери. Качеството на пружините се доказва от даваната от всеки един производител гаранция. Тя се свързва най-вече с броя цикли на функциониране, гарантирани за всеки един продукт. Всеки тип врата е снабден с пружини, които са специално изработени за нея, така че комплектът да е сигурен, траен и в съответствие с европейските норми в областта.

Калибрирането на пружините за всяка една врата поотделно

Във фабриката на МСА използваме специална компютърна програма, която обработва информациите и генерира данните за калибриране на пружините на всяка една гаражна врата.

  • Пружините се оразмеряват за всяка една врата поотделно в зависимост от височината по широчината (повърхността) и в зависимост от аксесоарите, избрани от клиента – дали е избрал прозорци, остъклени панели и пр.
  • Размерът на пружините се отнася до: диаметъра, дебелината на стоманената тел и дължината; от комбинирането на тези параметри се постига броя цикли, които пружините със сигурност ще издържат.
  • Може да бъдат произведени пружини, които да гарантират за дадена конфигурация врата от сандвич-панели:
    • 100.000 цикъла – по принцип това се изисква за системи за индустриални врати (за много интензивна употреба)
    • 25.000 цикъла – това е стандартната калибровка на торсионните пружини, но по искане на клиента или в зависимост от конкретните условия тези пружини могат да бъдат калибрирани за повече от 25.000 цикъла (например за 30.000 или 50.000 цикъла)
    • 15.000 цикъла е броят цикли, гарантиран за тракционните пружини, използвани за икономични домашни врати

Когато купувате гаражна врата, е важно да сте сигурни, че избраният доставчик е избрал правилно и проверено решение със съответните документи за гаранция.